• info@pedicurean.nl
  • 06 - 39 573 010
  • 06 - 39 573 010
 

Wat zijn kloven

Wat zijn kloven?

Kloven zijn barsten of scheuren in de droge huid, in hard eelt of in een vochtige huid tussen de tenen. Kloven kunnen behoorlijk diep en pijnlijk zijn en bovendien gaan ontsteken.

In de droge huid zijn kloven meestal oppervlakkig. De eeltlaag lijkt dik maar is het niet. Dik eelt is geel van kleur. De barsten in hard en droog eelt vereisen behandeling door de pedicure. De randen van de kloof zijn hard maar onderin de kloof is de huid erg dun en kan gemakkelijk gaan bloeden.

De scheuren komen het meeste voor op de rand van de hiel en soms onder de rand van de grote teen. Tussen de tenen kunnen weke kloven ontstaan. Vaak gaan deze kloven gepaard met een schimmelinfectie (zie informatie voetschimmel).

Wat zijn kloven?

Hoe ontstaan kloven?

Bij mensen met een droge huid ontstaan vaak kloven. Doordat de huid zijn elasticiteit verloren heeft zal de huid bij belasting niet meer kunnen buigen en dus barsten. De oppervlakkige kloven doen zich meestal zomers voor als er veel op slippers gelopen wordt. De hiel steekt vaak over de rand van de slipper heen en raakt daardoor belast.

Wanneer er zich overmatig eelt heeft gevormd wordt dat eelt door de droogte hard en brokkelig en ontstaan er diepe barsten. De weke kloven tussen de tenen ontstaan juist weer door een teveel aan vocht (transpiratie). De huid raakt verweekt en beschadigt daardoor gemakkelijk. Voor een voetschimmel is dit de ideale omgeving en het risico op besmetting is dan ook erg groot.

Wat kan ik voor u doen?

De behandeling is erop gericht om de elasticiteit van de huid te vergroten. Bij oppervlakkige kloven zal de droge huid machinaal weg gefreesd worden.
Bij diepe kloven wordt de dikke laag eelt verwijderd zodat de huid weer soepel meebuigt bij belasting. De harde randen van de kloof worden  voorzichtig weg gesneden en gefreesd zodat de huid zich weer kan sluiten. De pijn zal direct na de behandeling sterk verminderen of zelfs geheel verdwenen zijn. De voeten worden daarna behandeld met HFL Roselan Balm en/of HFL Dermoleen cream.

Weke kloven zullen, in geval van een schimmelinfectie, behandeld moeten worden met een schimmelgroeiremmend product. HFL Dermodry (haalt de vochtige omgeving weg) en HFL solution spray. (zie informatie voetschimmel.)

Boek een behandeling

Wat kunt u er zelf aan doen?

  • Draag schoenen en slippers die goed passen.
  • Gebruik twee maal daags een diep indringende, verzorgende crème.
  • Gebruik eventueel een eeltvijl om de aanwas van overtollig eelt te beperken.
  • Gebruik bij verweekte kloven een schimmeldodend product.

Boek nu een afspraak

Heeft u voetproblemen, zoals bijvoorbeeld eelt, likdoorns of een ingegroeide teennagel? Of zijn uw voeten simpelweg toe aan een ontspannende, verzorgende pedicure? Bij Pedi-An bent u bij het juiste adres voor zowel medische als verzorgende voetpedicures. Bekijk nu het aanbod aan behandelingen en boek een afspraak!

Boek nu een afspraak