• info@pedicurean.nl
  • 06 - 39 573 010
  • 06 - 39 573 010
 

Wat is een schimmelnagel?

Wat is een schimmelnagel?

Wat in de volksmond een kalknagel genoemd wordt, is eigenlijk een schimmelinfectie van de nagel. De infectie begint aan het uiteinde of de zijkant van de nagel. De schimmel bevindt zich onder de nagel. Van daaruit breidt de infectie zich onder de gehele nagel uit. U ziet kruimelig hoorn onder de nagel zitten. De nagel zelf verdikt, wordt hobbelig, brokkelig en verkleurt naar een dof wit/geel.

Naarmate de infectie dieper in de nagel doordringt, verkleurt de nagel naar een geel/bruin tot zwart/bruin waarbij de nagel uiteindelijk zelfs los kan gaan laten. De groei van de nagel wordt geremd. Er kan bij een schimmelinfectie van de nagels ook sprake zijn van een schimmelinfectie van de huid (zie informatie voetschimmel behandeling/ zwemmerseczeem).

Wat is een schimmelnagel?

Hoe ontstaat het?

De schimmel die een kalknagel veroorzaakt, is dezelfde als die van zwemmerseczeem. In openbare ruimtes zoals zwembad, sauna e.d. komen  sporen van de schimmel veel voor. Bij een afgenomen weerstand of een wondje kan de schimmel toeslaan. Draag daarom altijd badslippers in openbare ruimtes! Vochtige voeten als gevolg van slecht afdrogen of transpiratie, vormen en prettige omgeving voor de schimmel. Het dragen van knellende, niet ademende schoenen en nylon sokken moet daarom zoveel mogelijk vermeden worden.

Wat kan ik voor u doen?

Tijdens de behandeling worden alle aangetaste delen van de nagel worden machinaal zover mogelijk verwijderd met behulp van een diamantfrees. De nagel wordt hierdoor dunner en gladder en ziet dit er een stuk schoner uit. Daarna wordt de nagel behandeld met het product HFL solution spray en Dadi' Oil. Deze spray moet tweemaal daags op de nagel worden gesprayd en direct de Dadi'Oil erna opaanbrengen. 

Deze behandeling moet regelmatig worden herhaald zolang de zieke delen van de nagel niet volledig zijn uitgegroeid. De behandeling is pijnloos en zorgt ervoor dat de schimmeldodende producten beter hun werk kunnen doen.

Boek een behandeling

Wat kunt u zelf doen?

  • Behandel iedere dag alle nagels met de tinctuur, inclusief het gezonde gedeelte.
  • Verschoon uw sokken dagelijks en was deze binnenste buiten bij een zo hoog mogelijke temperatuur. Spray of poeder alle schoenen om herinfectie tevoorkomen.
  • Wissel regelmatig uw schoenen. Na een volle dag dragen duurt het 24 uur voordat het vocht weer uit de schoenen verdwenen is.
  • Knip en vijl uw nagels liever niet zelf, u verspreidt zo sporen waarmee anderen besmet kunnen raken.
  • Lak uw nagels niet met gewone nagellak. Deze sluit de nagel af waardoor de schimmel juist toeneemt. Gebruik een luchtdoorlatende nagellak. Deze heeft bovendien het voordeel dat u kunt blijven doorbehandelen met de tinctuur.
  • Gebruik zo min mogelijk zeep, zeker geen desinfecterende zeep. Spoel en droog uw voeten goed af.
  • De behandeling duurt voor een klein hoekje of nageltje drie maanden. Voor een teennagel van de grote teen moet u rekenen op een behandeling van 9 tot 12 maanden. Het is van groot belang, dat u de behandeling stug volhoudt.

Ik kan u helpen, maar zonder uw eigen inzet lukt het echt niet.

Boek nu een afspraak

Heeft u voetproblemen, zoals bijvoorbeeld eelt, likdoorns of een ingegroeide teennagel? Of zijn uw voeten simpelweg toe aan een ontspannende, verzorgende pedicure? Bij Pedi-An bent u bij het juiste adres voor zowel medische als verzorgende voetpedicures. Bekijk nu het aanbod aan behandelingen en boek een afspraak!

Boek nu een afspraak